Miesten Talvisuper 2024

PVMKellonaikaKotiVierasAreena
to 28.1212.00PattUPuijoKuopio-halli
pe 29.12.9.30KiteePattUKuopio-halli
la 20.1.2418.30SotkamoPattUOjan Rauta Areena
su 18.2.14.00PattUKempeleOjan Rauta Areena
la 9.3.15.00ImatraPattUKuopio-halli
su 10.3.10.00PattUJoensuuKuopio-halli

Miesten Superpesiksen sarjajärjestelmä 2023
Runkosarjassa pelataan kaksinkertainen sarja (24 ottelua/joukkue) sekä neljä (4) lisäottelua*, yhteensä 28 ottelua/joukkue.

Pudotuspelit Runkosarjan jälkeen pelataan pudotuspelikarsinta pääsystä puolivälieriin, 7. vs. 10. ja 8. vs. 9. Ottelut pelataan paras kahdesta -järjestelmällä ja runkosarjassa paremmin sijoittunut päättää, aloittaako koti- vai vieraskentällä.

Puolivälieriin selviytyvät runkosarjan kuusi parasta joukkuetta sekä pudotuspelikarsinnan voittajat

Otteluparit: runkosarjan 1. vs. runkosarjassa heikompi pudotuspelikarsinnan voittaja, 2. vs. runkosarjassa parempi pudotuspelikarsinnan voittaja, 3. vs. 6. ja 4. vs. 5. Puolivälierät pelataan paras seitsemästä -järjestelmällä. Kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.

Välierissä pelaavat puolivälierien voittajat. Runkosarjassa parhaiten sijoittunut kohtaa heikoimmin sijoittuneen. Toisen parin muodostavat kaksi muuta puolivälierien voittajaa. Välierät pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.

Pronssiottelussa kohtaavat välierien häviäjät. Ottelusarja pelataan paras kolmesta -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella.

Loppuottelussa kohtaavat välierien voittajat. Ottelusarja pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja kotietu on runkosarjassa paremmin sijoittuneella

Putoaminen

Runkosarjassa 12. ja 13. sijoittuneet joukkueet pelaavat putoamiskarsinnan paras viidestä -järjestelmällä. Häviäjä putoaa Ykköspesikseen ja voittaja jatkaa superpesiskarsintaan Ykköspesiksen 2. sijoittunutta joukkuetta vastaan.

Superpesiskarsinta pelataan paras viidestä -järjestelmällä ja kotietu on superpesisjoukkueella. Otteluparin voittaja jatkaa Superpesiksessä ja häviäjä putoaa Ykköspesikseen.

*Runkosarjan lisäottelut

Lisäottelut muodostuvat maantieteellisesti kahta lähijoukkuetta vastaan sekä koti- että vieraspelinä.

Pattijoen Urheilijat, Raahe:

– Kempeleen Kiri ja Vimpelin Veto